воскресенье, 1 июля 2012 г.

ОСНОВНІ ПРАВИЛА "РОБОЧОГО" ХАРЧУВАННЯ В ОФІСІ АБО ЧИМ ПЕРЕКУСИТИ В ОФІСІ


1. Треба обов’язково снідати вдома. Якщо ж зранку у вас зовсім немає апетиту - потрібно звернутись до лікаря-гастроентеролога: можливо у вас проблеми зі шлунком.
2. Якщо інший варіант відсутній, ніж обід в офісі за робочим столом немає та й не передбачається, вам доведеться уважно ставитись до своїх колег. Обіди не повинні «випромінювати» аромати - адже ви в офісі не одні, й зайві запахи можуть  заважати вашим колегам.
3. Не відмовляйтесь від обідів взагалі, навіть якщо ви вирішили схуднути. По-перше, ви прирікаєте себе на ризик "зжерти" в два рази більше за вечерю, а, по-друге, заробити гастрит або інші шлункові захворювання. Отже, харчуватися треба: а) регулярно б) рівномірно в) різноманітно. Обід повинен становити не менше 35% усього денного раціону.
4. В основі офісного харчування повинні бути овочі та фрукти, нежирне м'ясо або риба. Ідеальний варіант для обіду - це шматочок вареного курячого філе або яловичини з салатом. Страви, багаті білками, підвищують обмін речовин. При перетравленні багатої білками їжі відбувається посилене виділення шлункового соку. Те, що корисно на обід, може зашкодити за вечерею - до заходу дня працездатність шлунку сповільнюється і засвоюваність корисних речовин стає набагато гірше.
5. Більшість вуглеводів містять такі продукти як горіхи - мигдаль,грецькі або арахіс. Тому при перших ознаках втоми, розумової чи фізичної, замість чергової чашки кави з'їжте горішків, і енергії додасться.
6. Також втамовується голод сухофруктами, адже вони на 100% натуральні, містять кальцій для здоров'я ваших кісток, калій для поліпшення роботи нервової системи, магній для нормалізації кров'яного тиску та залізо.
7. Коли є відчуття голоду, перейдіть на йогурти та кефіри. По-перше, вони містять кальцій. По-друге, є шанс, що в робочий час, який залишився ви "знищите" набагато менше шоколадок, крекерів або чіпсів. І, головне, ви не будете дивуватись - як так вийшло, що ви майже нічого не їли, а погладшали на кілька кілограм, до того ж, вітамінів вам явно не вистачає.
8. Дуже захотілось чогось солоденького? Тоді зверніть увагу на фруктовий мармелад, так як в його склад входить желатин, дуже корисний для м'язів та здоров'я нігтів і шкіри. А пектин сприяє виведенню шлаків і токсинів.
9. Так, кофеїн - це дуже неоднозначний компонент. У випадку якщо ви працівник розумової праці, не відмовляйтесь від шоколаду та кави взагалі. Ці продукти допоможуть вам позбутися головного болю та зняти напругу. Але дотримуйтесь міри: невелика чашка натуральної кави - це цілком достатньо.
10. Намагайтесь дотримуватись часового режиму харчування, щоб організм звикав до стабільності та виділяв сік для травлення. Корисний швидкий перекус у вигляді яблука, груші, бананів або йогуртів. Але не треба пити, намагаючись таким чином знизити апетит, адже рідина лише розбавить шлунковий сік.


Комментариев нет:

Отправить комментарий