суббота, 7 июля 2012 г.

ТВІЙ КРАЩИЙ ДЕНЬ: ВІДПОЧИНОК В ОФІСІ


Влаштуй на робочому місці зону релаксації, щоб ніякий «аврал» не збив тебе цейтнотом з пантелику. І навчися знімати стрес не тільки обливанням крижаною водою з офісного кулера.
9:00 З ПОВНИМИ ГРУДЬМИ
Піднімаючись ліфтом в офіс, відволікайся від сумних думок та проведи дихальну гімнастику. Зроби повільний (3 секунди) глибокий вдих через ніс, не дихай 2 секунди, а потім 3 секунди видихай. Повторюй це, доки не приїдеш на потрібний тобі поверх. Завдяки такій вправі твоє серце краще наповнюється кров'ю, тому це повторювання по п'ять разів на день надає тобі на 10% більше сил, ніж коли ти цього не робиш.
9:03 СПИННИЙ РЕЗЕРВ
Відкинь спинку робочого крісла трохи сильніше. Якщо кут між сидінням та спинкою крісла складе 135 °, а не звичайні 90 °, то, сівши в нього, в тебе буде підтримуватись натуральний вигин спини та менше навантажуватиметься нижня її частина.
10:01 МЕНЕДЖЕР FM
Проведи ранковий сеанс усної терапії - обговори з колегами новини, хочеш спортивні, хочеш політичні, поки не сильно завантажений роботою. Говори мінімум 10 хвилин. Таке спілкування стимулює (а когось просто пробуджує) роботу мовних центрів мозку. Найкраще говори на теми, що вимагають аналізу та міркувань.
10:42 ПРЕС-ХІТ
Встаючи з крісла, притисни лікті до боків і напруж до межі всі м'язи одночасно. Якщо ти будеш робити так щоразу, покидаючи своє робоче місце, енергія не покине тебе до кінця робочого дня.
 Взагалі намагайся хоча б раз в 30-60 хвилин вставати з-за столу.
10.50 Це найкращий час для вирішення завдань, що вимагають розумових зусиль. В цей момент мозок вбирає та обробляє найбільшу кількість інформації.
12:30 З'ЇСТИ НА ДІЄТУ
Зняти напруження допоможе чашка чорного чаю (запам'ятай норми: не більше 3 чашок американо або 6-7 чашок чорного чаю в день). В якості перекусу на робочому місці припаси пачку горішків (наприклад, кедрових), багатих на вітаміни В і Е, що сприяють виробленню серотоніну. А от повноцінний обід потрібно перенести від клавіатури в місце, що для цього призначене.
12:45 З МИТОГО ЛИСТА
Купи упаковку салату-латуку та розфасуй його порціями по своїх ланч-боксах. Додавай латук до коханої «сухом’ятки» під час перекусу. В ньому вдвічі більше бета-каротину, ніж в будь-якому іншому вигляді листового салату (ось тобі, а ми-то його в моркві все шукаємо!), який захищає від інфекції та сприяє здоров'ю шкіри, на яку негативно впливають офісні лампи.
14:21 НАПРУЖЕНІ ВІДНОСИНИ
Настав час для двох вправ на гнучкість. Не встаючи з крісла, не крутячись на ньому, тримаючи стегна рівно, повернись корпусом і шиєю так, щоб подивитися через плече. Затримайся в цьому положенні на 30 секунд, повтори з іншої сторони. Потім м'язи задньої поверхні стегна: постав зігнуту ногу на стіну та нагнися трохи вперед від стегна. Знову затримайся на 30 секунд та повтори з іншою ногою. Такий стрейтч тричі на день, між іншим, сприяє нормалізації кров’яного потоку та корисний для здоров'я серцево-судинної системи.
15:08 ТИМЧАСОВО НЕДОСТУПНИЙ
Коли лунає дзвінок, твоя перша реакція - відразу зняти трубку. Почекай два дзвінки, перш ніж узяти трубку. Зроби глибокий вдих і дай тілу повністю розслабитися. Ця коротка передишка позбавить від стресу в моменти, коли дзвонить телефон, та допоможе твоєму тілу уникати стрибків напруження протягом дня.
16:28 ФЛІРТ ВУХАМИ
Пара хвилин флірту в день на роботі активізує відповідальні за імунітет лейкоцити, що краще захистять тебе від усякої офісної зарази.
17:25 ЖАРТУ РАДІ
Твоє тіло реагує на сміх корисним для організму пониженням тиску. Вчені радять знаходити за день не менше 25 приводів посміятися. Так що не соромся «похіхікати» над чергово несмішним жартом начальника. Можеш повеселити і його - наприклад, попросивши підвищення зарплати.


Комментариев нет:

Отправить комментарий