четверг, 5 июля 2012 г.

РАЦІОНАЛЬНА ПСИХОТЕРАПІЯ (виключно для чоловіків)



1. Намагайтесь хоча б два дні на тиждень жорстко дотримуватись правила «трьох вісімок»: 8:00 - робота, 8 - дозвілля, 8 - сон. В інші дні дві останні цифри (дозвілля та сон) не повинні в сумі бути менше 10-12.
2. Намагайтесь два рази на тиждень влаштовувати вегетаріанські розвантажувальні дні, коли можна з'їдати необмежену кількість овочевих салатів та фруктів. Щоб не було образливо, поширте цю дієту на всіх співробітників.
3. Спробуйте проводити важливі ділові переговори та залагоджувати конфлікти не за офісним столом з мінералкою, а тим більше не в ресторані з випивкою та «жирною» їжею, а в басейні, на ковзанці, у фітнес-центрі, секції східних єдиноборств, в пейнтбол-клубі - там набагато складніше довести себе та опонента до мікроінфаркту та розлучитися з ворогом, наговоривши один одному гидоти.
4. Якщо в кінці робочого дня виникає сильне бажання випити, не намагайтесь йому противитись. Пити чи не пити - помилкова дилема. Важливо, що пити і скільки. Кардіологи радять випивати ввечері один-два келихи гарного сухого червоного вина з пісним м'ясом ягняти або нежирним сиром. Виробники горілки, коньяку, віскі та пива до цього часу не можуть знайти лікарів, що рекомендують регулярне вживання навіть не дуже великих доз цих напоїв.
5. Спробуйте зав'язати з палінням. Продукти тютюнового диму в поєднанні з частими стресами - прекрасний грунт для розвитку раку легенів. Щоб не прогавити його, щорічно проходьте обстеження на комп'ютерному томографі.
6. У важкі часи, в періоди фінансових і виробничих криз, намагайтесь спати тільки з добре і давно знайомими, багаторазово перевіреними жінками. Є достовірні дані, що ризик інфаркту у ділових людей середнього та похилого віку в кілька разів вище при зляганні з прекрасними незнайомками.
7. Навчіться контролювати себе та ситуацію в ході переговорів. Щоб вам не зраджувала витримка, видих повинен бути на кілька секунд довше вдоху. Якщо пристрасті починають загострюватись, частіше переключайте погляд з осіб на навколишні предмети, подумки називаючи їх під час видиху, - це допоможе вам не піти на повідку негативних емоцій і знайти чіткі та коректні аргументи в суперечці.
8. Якщо в результаті спілкування з людиною у вас залишився нехороший осад або перед вами мучить гнітюча проблема, спробуйте подумки помістити цей осад і проблему в картинну рамку у вигляді темної плями під ліхтарем. А потім уявіть, що пішов сніг, він йде все сильніше і сильніше, та засипає вашу темну пляму, і ліхтар, й картину. Кажуть, що тимчасово допомагає.
9. Навіть не сподівайтесь, що великі гроші допоможуть повернути злочинно «розбазарене» здоров'я. Загнутися вам, звичайно, не дадуть, бо втомлені органи та системи підтримають вас у відносно робочому стані, але це буде вже не те. Усвідомленість своєї повної або часткової залежності від лікарів - річ досить неприємна, яка загрожує різними комплексами та розвитком стійкої невпевненості в собі.
Найбільш далекоглядні олігархи вже зрозуміли: здоров'я краще берегти змолоду.


Комментариев нет:

Отправить комментарий